





DAMA UK WALES REGIONAL EVENT: HOSTED BY THE PRINCIPALITY BUILDING SOCIETY **UNLEASHING THE DATA DRAGON: CREATING A DATA DRIVEN WALES WELCOME & INTRODUCTION** Thursday 20 June 2024

Unleashing the Data Dragon: Creating a Data Driven Wales

Principality Building Society, Cardiff - 20 June 2024







Housekeeping Notices









Fire Alarms & Evacuations Personal Evacuations: Toilets

Leaving & Re-entering the Building Taking photos of Presentation slides







Agenda (Morning)

START TIME	END TIME	SESSION TITLE	SPEAKER(S)	DURATION
09:30	10:00	Registration & Coffee		30 mins
10:00	10:10	Welcome & Overview of the Day	Mark Pearce, Head of Data Governance, Principality Building Society & Justin Doran, Data Operations Manager, Welsh Water / Dŵr Cymru	10 mins
10:10	10:20	Overview of DAMA UK	Nigel Turner, Committee Member, Data Management Association of the UK (DAMA UK)	10 mins
10:20	11:00	Keynote - Data Management or Data Governance: What Comes First?	Mark Pearce, Head of Data Governance, Principality Building Society	40 mins
11:00	11:30	Digital Strategy for Wales & the Development of Data Standards	John Morris, Head of Data & Geography, Welsh Government	30 mins
11:30	11:45	Coffee & Networking Break		15 mins
11:45	12:15	What Greater Data Maturity Offers Organisations	Ben Proctor, Innovation Director, Data Orchard	30 mins
12:15	12:45	Transforming the Intellectual Property Office (IPO)	Claire Mark, Head of Data Management Julie Daltrey, Head of Metadata & International Standards, Rami Makela, Head of Data Architecture Intellectual Property Office	30 mins
12:45	13:30	Lunch & Networking		45 mins







Agenda (Afternoon)

START TIME	END TIME	SESSION TITLE	SPEAKER(S)	DURATION
13:30	14:00	Unlocking the Potential of Water Data – Dŵr Cymru	Justin Doran, Data Operations Manager Welsh Water / Dŵr Cymru	30 mins
14:00	14:30	Wales Environment Information Portal	Henry Forrest, Lead Specialist Advisor, Master Data & Georgia Power, Master Data Management Advisor Natural Resources Wales	30 mins
14:30	14:45	Coffee & Networking Break		15 mins
14:45	15:15	Exploring the Potentials of Data-Driven Discovery	Dr. Oktay Karakus, Deputy Director, Data Science Academy, Cardiff University	30 mins
15:15	15:45	Panel Session – Data Management in Wales: Bringing It Home	Nigel Turner (DAMA UK) (Chair), Mark Pearce (Principality BS), Justin Doran (Welsh Water), John Morris (Welsh Government) & Oktay Karakus (Cardiff University)	30 mins
15:45	16:00	Prize Draw, Closing Remarks & Next Steps	Principality, Welsh Water & DAMA UK	15 mins







PANEL SESSION POST IT BOARD Panel Topic: Data Management in Wales: Bringing It Home 3:15pm to 3:45pm

PANELLISTS

Nigel Turner (DAMA UK and Principal Consultant, Global Data Strategy) CHAIR Mark Pearce (Head of Data Governance, Principality Building Society) Oktay Karakus (Deputy Director, Data Science Academy, Cardiff University) John Morris (Head of Data & Geography, Welsh Government) Justin Doran (Data Operations Manager, Welsh Water / Dŵr Cymru) PLEASE POST ANY QUESTIONS FOR THE PANEL SESSION USING THE POST IT NOTES PROVIDED

• PLEASE ADD YOUR NAME AND ORGANISATION ON THE NOTE